Netrauta.fi arvostelun kommentointi

29.12.2013
Onneton pakkaus, yhteystiedot pielessä


13.12. lähti tilaus matkaan ja toimitusajaksi oli luvattu 2-3 päivää. Tilausta odottelin reilun viikon verran, jonka jälkeen kysyin tietoja asiakaspalvelusta. Sain tuolloin kopion tilausvahvistuksesta, jonka mukaan paketti olisi ollut noudettavissa aikataulun mukaisesti 17. päivä. Tilausvahvistusta tai tekstiviesti-ilmoituksia ei kuitenkaan ollut tullut –kuten postissa selvisi-, koska lähetystietoihin ei oltu merkitty sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa, vaikka ne olivat tilaustiedoissa.

Lisäksi posti ei ollut voinut toimittaa tilauksen noutolappua, koska katuosoite oli kirjoitettu väärin. Kaupanpäälle myös postitoimipaikaksi oli merkitty Tampereen lähikyliä, vaikka paketti oli tilattu Pohjois-Savoon.

Kaikki osoitetiedot oli merkitty tilaukseen oikein, mutta pakettikorttiin väärin. Erityisesti katuosoitteen muuttuminen oli outoa, koska se oli muuttunut keskeltä osoitetta (Korpiahontie -> Korpimäentie).

Pisteenä i:n päälle noin 150 euron arvoinen lasinen sekoitin oli laitettu vain alkuperäiseen pakettiin (ei suojaavaa pahvilaatikkoa, ei kuplamuovia, ei paperia/styroksia estämään tavaran liikkuminen, ei mitään muuta suojaa), jota ei oltu edes teipattu kiinni. Paketti oli osittain peitetty elmukelmulla (EI pakkauskelmulla) ja pakkaus oli revennyt auki postin käsittelyssä ja ottanut muutenkin osumaa.

Kuin ihmeen kaupalla sekoittimen lasiosat eivät olleet hajonneet, mutta tuote menee kuitenkin palautukseen. Lasipintaan on voinut tulla kolhuista pintajännitystä, jonka vuoksi tuote voi hajota tavallista helpommin.

Positiivisena asiana sanottakoon, että nettisivuja oli helppo käyttää.

Odotamme jatkoa!


4 / 4 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Reetta Koskioinen
27.5.2014 18:28
  (IP-lokaatio: Tuntematon kaupunki, )
Saitko tuotteen palautettua. Minä olen yrittänyt tämän päivän palauttaa viallista puutarhatuotetta. Oli kuraisia jalanjälkiä, maalit poiskolhittua metallia ja irronnutta lautaa. Asiakaspalvelusta sanottiin, että tuotetta ei voi palauttaa ja sitten soitin valmistajalle eivätkä nekään olleet kiinnostuneita. Klarnalta tuli lasku: eli maksa pois ja heitä koko paska seuraavaan kaatopaikkakuormaan! netrauta ei vastaa mihinkään sähköposteihin.
VAROKAA IHMISET!
En ymmärrä, että mikään kuluttajasuojalainkohta ei koske tätä kauppaa. Minä olen pitänyt itsestään selvänä, että jos joku myy tai toimittaa rikkinäisen tuotteen ettei sitä tarvitse ottaa. Nyt on kyse siitä, että tuote tarvitaan heti ja odottamaan ei ole aikaa. Joten on todella p-maista yrittää saada neuvotteluratkaisu tämän nettikaupan kautta aikaan kuluttajariitalautakunnan avulla.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Netrauta.fi arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu