Hostinger arvostelun kommentointi

19.12.2014
Varokaa


Ostin maksullisen palvelun kun lupaukset olivat korkealla, ja hinta oli hyvin edullinen.

En todellakaan suosittele. Asiakaspalvelun luvataan vastaavan 1-4 tunnissa, todellisuus: 2-6 päivää.

Sivusto uptimeksi kerrotaan lähes 100%, todellisuus: sivusto melkein joka toinen päivä alhaalla.

Sähköposti, yrityksen tärkein viestintäkanava toimittaa viestit milloin haluaa, ja silloinkin Hostingerien palvelimien muusta roskasisällöstä johtuen useimmiten suoraan roskapostiin.

Kun asiakaspalvelua pyytää selvittämään asiat, eivät he tiedä mitä tekevät, vaan tarjoavat "ilmaista lisäkuukautta" Niinkuin ilmainen kuukausi palvelua joka ei toimi auttaisi yhtään mitään?


6 / 9 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Hostinger
4.1.2015 3:36
  (IP-lokaatio: Malmo, Sweden)
Hei,

Maksavana asiakkaana saat arkipäivisin aina vastauksen 1-4 tunnin sisällä. Viikonloppuisin ja muina lomapäivinä työskentelemme harvemmin tai emme ollenkaan, joten niinä päivinä vastauksessa voi kestää hieman pidempään. Maksavana asiakkaana et missään nimessä joudu odottamaan kuutta päivää, tämä on täysin mahdotonta! Lisäksi maksavana asiakkaana sinulla on pääsy puhelintukeen ja live chattiin (live chat sijaitsee irkissä, #hostinger.fi @Quakenet), joten niiden avulla voisit saada välittömän vastauksen varsinkin arkipäivisin.

Mikään maksullisen webhotellimme palvelimista ei mitenkään pysty olemaan joka toinen päivä alhaalla. Jos näin jostakin syystä tapahtuu, niin se johtuu luultavammin liian suuresta käyttäjämäärästä kyseisellä palvelimella. Tässä tapauksessa automaattinen järjestelmämme siirtää puolet kyseisen palvelimen käyttäjäkannasta muille maksullisen webhotellin palvelimille tasaisesti. Hallintapaneelistamme löytyy lisäksi todisteet kaikkien palvelimiemme saatavuudesta (vain saatavilla Premium/Business-webhotellissa) luotettavan StatusCake-palvelun kautta. Kaikkien palvelimien uptime on vähintään 99%.

En valitettavasti ymmärtänyt valitustasi siitä, kun palvelimemme "toimittaa sähköpostit silloin kun haluaa"? Sähköpostit lähetetään välittömästi. Jos sähköpostit joutuvat roskapostilaatikkoon, niin puuttuu lähettämäsi sähköpostin headereista tuolloin tarvittavat META-tiedot, joilla vahvistetaan sähköpostin oikeellisuus. Jos META-tiedot eivät ole oikeat, niin saattaa vastaanottava osapuoli luokitella sähköpostit roskapostiksi.

Ystävällisin terveisin,
Hostinger Suomi
Matti T
16.1.2015 5:00
  (IP-lokaatio: Turku, Finland)
Kylläpä taas KASPER selittelee, tuo VAROKAA nimimerkin arvostelu pitää tasan tarkkaan paikkansa.

Olen itse kokenut samaa, lisäksi KASPERilla on halu nokkia takaisin asiakastaan jos antaa nekatiiviseen sävyyn huomatuksen että jokin asia ei ole kohdallaan.

Esimerkiksi, jos huomautat että et halua Hostinger Suomi mainoksia postiisi koska ne eivät pidä sitä mitä lupaavat, niin KASPER järjestää vähäksi aikaa oikein toen teolla mainoksiaan.

Tämä on vai yksi esimerkki, voisin kirjoitella toisenkin, mutta ei maksa vaivaa tällä kertaa.
Kasper / Hostinger
20.1.2015 19:15
  (IP-lokaatio: Höllviken, Sweden)
Tuota... Tiedät varmaankin, että olen ainoastaan asiakaspalvelija enkä Hostinger konsernin omistaja? Pyydän, että et kohdista palvelumme kanssa olleita vastoinkäymisiäsi minuun henkilökohtaisesti.

Järjestelmämme lähettää uusille käyttäjille kuukauden ajan tietoa Hostinger Suomen palveluista, mutta myös koko Hostinger konsernin palveluista. Automaattisia viestejä lähetetään tuon yhden kuukauden aikana tasan 6, ei yhtään enempää. Toki jos näitä viestejä ei halua enään vastaanottaa, voit irtisanoa itsesi uutiskirjeistämme klikkaamalla uutiskirjeen alareunasta löytyvää linkkiä. Nämä viestit lähetetään siksi, jotta uudet käyttäjät pääsevät alkuun nettisivustonsa kanssa. Uutiskirjeissä kerrotaan esimerkiksi, että miten verkkosivustolle voi asettaa mainoksia (eli miten verkkosivustolla voi ansaita rahaa). Moni ei tiedä tätä, ja sen takia tämä on hyödyllistä tietoa käyttäjälle.
Lisäksi saatamme lähettää lisäksi uutiskirjelistallamme oleviin sähköpostiosoitteisiin kerran puolessa vuodessa ns. tilannekatsauksen palvelun uusista ominaisuuksista. Nämä viestit saattavat myös sisältää esim. joulutarjouksen alennuskoodin. Näistäkin viesteistä voi toki irtisanoa itsensä klikkaamalla viestin alareunasta löytyvää linkkiä.

Minulla ei asiakaspalvelijana ole mitään valtuuksia lähetellä uutiskirjeitä. Automaattisten uutiskirjeiden (ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröinnistä) lähetys tapahtuu täysin automaattisesti - minä en henkilökohtaisesti niitä lähetä. Olen itse henkilökohtaisesti roskapostia vastaan, ja en todellakaan tykkää siitä jos joku tuntee olonsa ahdistavaksi viestiemme takia. Jos et pidä uutiskirjeistämme, pyydän klikkaamaan uutiskirjeen alareunasta löytyvää irtisanoutumislinkkiä.
Matti T
1.2.2015 22:54
  (IP-lokaatio: Turku, Finland)
Hostinger konsernin muilla palvelimilla, nuo asiat on kuitenkin toisin.

Kuvitteletko että tulen tänne paskaa jauhamaan.

Olin ennen tätä suomenkielistä palvelua käyttänyt muitakin Hostinger konsernin palvelimia, ja myös sen aikana, vain testatakseni, onko asiat kaikilla yhtä huonosti.

Eivät olleet, vain tämä suomalainen oli ala arvoinen, ja vieläkin pistää vihaksi, koska juuri suomalaiselta palvelulta olisi odottanut vähän enemmän kuin muilta.
Kasper / Hostinger
8.2.2015 21:16
  (IP-lokaatio: Höllviken, Sweden)
Hei,

Emme kuvittele, että turhaan vaivaudut viestittelemään tänne.

Se, minkä me nyt haluaisimme tietää, on se, että miten palvelumme on ala-arvoinen? Ja miten palvelumme on ala-arvoisempi kuin muut Hostinger-konsernin palvelut? Olemme saaneet täysin päinvastaista palautetta varsinkin entisiltä YouHostingin käyttäjiltä.
Tämä ei mitenkään voi koskea pelkästään uutiskirjeitä, sillä uutiskirjeitä lähetetään kaikissa Hostinger-konsernin palveluissa vähintään saman verran tai ehkä jopa enemmän.

Voitko kertoa meille lisää näitä "ala-arvoisia" asioita palvelustamme? Teemme parhaamme niiden korjaamiseksi.

Ystävällisin terveisin,
Hostinger Suomi
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Hostinger arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu