INT2000 arvostelun kommentointi

8.1.2015
Kusetusfirma


Kevät 2012. Int2000 Oy kadottaa kaikki sähköpostini, kotisivutiedostoni ja tietokantani (eli yritykseni tiedot) taivaan tuuliin.

Syy tietojeni tuhoutumiseen oli se, että Int2000 Oy :n toimitusjohtaja Jack Daous kysymättä minulta mitään ja ilman lupaani siirtää suomalaisten asiakkaitteni tiedot Suomesta USA:han. Tämän jälkeen Jack Daousin sähköpostiviestin mukaan on tapahtunut jotain, mistä edelleenkään kuulemma ei kenelläkään ole varmuutta, mutta tapahtuneen vuoksi data on kadonnut eikä sitä ole mahdollista enää takaisin. Syytä sille, miksi tiedostoni siirrettiin yhtäkkiä ulkomaille, ei koskaan minulle kerrottu.

On kuitenkin harvinaisen törkeä temppu siirtää suomalaisten asiakkaiden arkaluontoista ja henkilökohtaista dataa USA:han, jossa eivät päde Suomen vaan USA:n lait. Eli käytännössä melkein kuka tahansa sikäläinen viranomainen voi pyytää em. datan itselleen ja suomalaisen asiakkaan tietoturva on mennyttä.

Epäilyksiä toki on. Yksi on että Int2000 myi ja myy edelleen palvelimiaan liian täyteen, jolloin lopulta käy niin että palvelimella teho ja tila lopulta loppuu. Joskus voi olla aikaa rauhassa etsiä uusi palvelin, joskus taas on siirrettävä asiakkaita muualle niin nopeasti kuin mahdollista. Tai sitten ei ole ollut varaa hankkia rikkoutuvan palvelimen tilalle uutta, vaan on ollut pakko alkaa siirtää asiakkaita jonnekin edulliseen webhosting-palveluun, kunnes kassassa on taas varallisuutta riittävästi. Tai ehkä Int2000 on vain osoittanut törkeää välinpitämättömyyttä asiakkaitaan ja heidän digitaalista omaisuuttaan kohtaan.

Tilanne nyt v. 2015 alussa. Int2000 Oy ei edelleenkään ole suostunut korvaamaan mitään tuhoamistaan tiedostoistani. Oikeudenkäyntiin minulla ei ole varaa, toki olen kuullut toisen käden tietoa ettei olisi Int2000 Oy:lläkään enää kovin paljon varoja käydä oikeutta ketään vastaan. Kuitenkin, olen päässyt itse omin avuin joten kuten jaloilleni, joten en katso tarpeelliseksi kuluttaa omia voimavarojani. Koska vaikka oikeuden päätös olisikin minulle suotuisa, ei se rahallisesti korvaisi oikeudenkäyntiin mennyttä aikaa ja toisaalta rahallinen korvaus ei toisi menetettyä dataa kuitenkaan takaisin. Int2000 Oy todennäköisesti myös jatkaisi edelleenkin samalla linjallaan, jos jotain sattuu mitään ei korvata.

Huvittavinta on, että kun aikoinaan otin heiltä webhotelli-palvelun yritykselleni, itse Int2000:n toimitusjohtaja Daous vakuutti että varmuuskopiointi on kunnossa eikä tarvitse olla huolissaan. Oletin siis, että hieman enemmän maksamalla saisin myös parempaa palvelua. Oletin väärin.

Kerran minua voidaan kusettaa, mutta ei toista kertaa. Suosittelen muitakin välttämään tätä Int2000 yritystä kuin ruttoa.


25 / 25 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki INT2000 arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu