Hostinger arvostelun kommentointi

29.3.2015
Välttävää palvelua


Hostingerin tarjoama webhotellipalvelu (www.hostinger.fi) oli helppokäyttöinen, mutta ongelmaksi muodostuivat "hämärät" verkkotunnukset, jotka virustentorjuntaohjelmisto blokkasi joka sivun tapauksessa. Pidin pystyssä siis useampaa sivustoa. Lopulta kyllästyin siihen, että sivustoillani ei käynyt juuri ketään (minun lisäkseni). Pyysin poistamaan tunnukseni palvelusta ja niin lopulta tehtiinkin, mutta vasta noin 4 kuukauden taistelun jälkeen. En voi suositella Hostingeria kenelläkään nykyisessä tilanteessa: Et saa ilmaiseksi edes .org-/.info-/jotain muuta "luotettavaa" verkkotunnusta (jos edellä kuvattu ei ole mahdollista, ilmainen tunnus voisi olla muotoa websivu.hostinger.fi), yksityisyydensuojaseloste on epäilyttävän lyhyt ja ytimekäs ja lisäksi minulla oli vaikeuksia poistaa tunnukseni, kuten jo kerroin. Voin harkita uutta rekisteröitymistä, kun yksityisyysasiat ovat kunnossa ja yksityisyysselosteessa kerrotaan, minkä maan lakeja sovelletaan sekä muut kuvaamani puutteet (mahdolisuuksien mukaan verkkotunnukset) on korjattu.


3 / 4 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Kasper / Hostinger
31.3.2015 23:23
  (IP-lokaatio: Vasby, Sweden)
Hei,

Tarjoamamme ilmaiset aliverkkotunnukset ovat ns. "hämäriä", koska palveluamme väärinkäytetään todella paljon. Kuka tahansa pystyy käytännössä rekisteröitymään palveluumme, luomaan ilmaisen webhotellin ilmaisella aliverkkotunnuksella, ja lataamaan sinne esim. viruksia (joita sitten levitetään webhotellimme avulla). Tässä käy käytännössä näin:
1. Joku luo ilmaisen webhotellin ilmaisella aliverkkotunnuksella, ja lataa sinne viruksia.
2. Sivustolla käyvä vierailija raportoi sivuston haitalliseksi (viruksia sisältäväksi).
3. Raportin käsittelijä ilmoittaa koko verkkotunnuksesta virustorjuntaohjelmistoja tarjoaville yrityksille.
4. Koko verkkotunnus (esim. bl.ee) merkitään haitalliseksi.
5. Kaikki *.bl.ee-verkkotunnusta käyttävät kärsivät tästä.

Tätä ei valitettavasti pysty välttämään, kun tarjoaa ilmaista webhotellia. Väärinkäyttäjiä on joka puolella. Meillä on ohjelmia, jotka yrittävät tunnistaa laitonta/haitallista materiaalia palvelimeltamme, mutta uutta tälläistä materiaalia tulee niin usein, että nämä ohjelmat eivät pysy perässä. Yleensä löydämme laittoman materiaalin vasta silloin, kun vahinko on jo tapahtunut.

Ja mitä tulee tunnuksen poistamiseen... emme valitettavasti pysty poistamaan käyttäjäprofiileja välittömästi heti pyynnöstä juurikin näiden väärinkäytöstapauksien vuoksi. Eri valtioiden viranomaiset ottavat meihin päivittäin yhteyttä, pyytäen meitä luovuttamaan heille jonkun tietyn verkkosivuston pitäjän yhteystiedot, koska verkkosivuston pitäjä on pitänyt sivustolla laitonta materiaalia. Meidän tulee pitää jokainen käyttäjäprofiili järjestelmässämme vähintään sen parin kuukauden ajan, jotta voimme olla melko varmoja, ettemme tule saamaan minkäänlaista tietojen luovutuspyyntöä viranomaisilta koskien sivustoasi. Viranomaiset ottavat joskus meihin yhteyttä jopa 2 kuukautta sivuston sulkemisen jälkeen.
Toivomme, että ymmärrät, että emme voi poistaa käyttäjäprofiiliasi välittömästi ihan sen takia, koska joutuisimme itse ongelmiin jossei meillä olisi mitään annettavaa viranomaisille, jos he sattuisivat yhteystietojasi pyytämään.

Ja sitten.. nämä verkkotunnukset. Emme pysty valitettavasti antamaan mitään niin sanottuja kunnollisia verkkotunnuksia (esim. minunsivu.org) ilmaiseksi, koska ne maksavat. Emme me näiden verkkotunnuksien rekisteröintimaksuja itsellemme ota, vaan todella suuri osa verkkotunnuksien maksuista menevät ICANN:lle (organisaatio, joka hallinnoi kaikkia verkkotunnuksia). Ymmärrät varmaan itsekin, että ei siinä ole mitään järkeä tarjota maksullisia tuotteita ilmaiseksi, sillä siinähän menettää rahaa!
Emme myöskään pysty tarjoamaan verkkosivustoja web-osoitteella muotoa website.hostinger.fi juurikin noiden väärinkäytöksien vuoksi. Jos rupeaisimme tarjoamaan ilmaisia web-osoitteita muotoa website.hostinger.fi, ei meidän etusivullakaan pystyisi enään vierailemaan ilman, että virusturva rupeaa huutamaan!

Toivomme, että ymmärrät, että kunnon verkkotunnukset (esim. minunsivu.org) ovat maksullisia juurikin sen vuoksi, että näitä väärinkäyttäjiä eroteltaisiin kunnon käyttäjistä. Väärinkäyttäjät hankkivat yleensä juurikin tälläisen ilmaisen aliverkkotunnuksen, sillä he eivät välttämättä viitsi maksaa kunnon verkkotunnuksesta TAI he eivät halua, että heidät pystyy jäljittämään maksutietojen perusteella.
Kannattaa siis ihmeessä hankkia oma verkkotunnus, eikä käyttää ilmaista aliverkkotunnusta jos et pidä aliverkkotunnuksesta. Kannattaa ottaa huomioon, että ei ne verkkotunnukset nyt loppuen lopuksi paljoa maksa; nytkin meiltä pystyy saamaan hieman päälle kahdella eurolla .info-verkkotunnuksen vuodeksi. Ei nuo muutkaan verkkotunnuspäätteet maksa yleensäkään yli 12 euroa vuodessa.

Ystävällisin terveisin,
Hostinger Suomi
Aleksi Soikkala
27.2.2016 12:47
  (IP-lokaatio: Heinola, Finland)
Hei!

Vastaan liki vuoden viiveellä, anteeksi siitä.

Ymmärrän toki tuon verkkotunnuksien maksullisuuden. Mitä tulee website.hostinger.fi-muotoisiin sivustoihin ja niiden tarjoamiseen, sitä väitettä minä en allekirjoita. Esimerkiksi Suntuubi.com-kotisivupalvelu tarjoaa muotoa website.suntuubi.com olevia osoitteita, eikä virustentorjuntaohjelmisto pidä sivustoa haitallisena. Käytän itse DNA Turvapakettia (perustuu F-Securen ohjelmistoon). Pyytäisinkin vielä harkitsemaan website.hostinger.fi-muotoisia sivuja ja päivittämään rekisteriselosteen sellaiseksi, että siitä käyvät vähintään ilmi sovellettava laki, evästeiden tyyppi ja käyttötarkoitus ja menettely tietojen poistoa pyydettäessä (tästä ei ole minkäänlaista mainintaa; mainitkaa edes tuosta 2 kuukauden viiveestä, joka johtuu väärinkäytösten estämisestä/ilmiannosta). Lisäksi ylälaitaan voisi laittaa rekisteriselosteen päivityspäivän kuten käyttöehtojenkin tapauksessa.

Ystävällisin terveisin
Aleksi Soikkala
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Hostinger arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu