Verkkokauppa.com arvostelun kommentointi

23.1.2016
Uusien laitteiden sinetit murrettu


Tilasin Samsungin taulutietokoneen. Tilaaminen ja toimitus sujuivat sinänsä hyvin ja nopeasti, mutta laitteen laatikosta oli valmistajan alkuperäinen sinetti murrettu. Asiakaspalvelu ei osannut sanoa, miten näin oli päässyt käymään ja laite vaihdettiin uuteen saman tien. Uusikin laite saapui täsmälleen samanlaisena. Kun tivasin selitystä sinettien murtamiselle, asiakaspalvelu kertoi, että "valmistaja/tukkuri on tehnyt jotain muutoksia laitteen ohjelmistoon" ja "tukkuri on tehtyt jonkun aktivointitoimenpiteen näille laitteille".

Kysyin "aktivointitoimenpiteestä" suoraan Samsungilta. Sieltä vastattiin: "Laitteita ei ikinä avata valmistajan tai toimittajien puolelta. Älkää hyväksykö käyttöönne tälläistä laitetta vaan ottakaa yhteys myyjään ja selvittäkää miksi olette räikeän virheellistä tietoa saaneet. Vaatikaa käyttöönne uusi käyttämätön laite."

Kuluttajaneuvojakin varoitteli ottamasta vastaan laitetta.

Koska myyjä ei pystynyt tai halunnut antaa mitään järkevää selitystä sinettien murtamiselle, päätin peruuttaa kaupan ja hankkia laitteen muualta. On äärimmäisen arveluttavaa, että myyjä ei tiedä mitä on tehty laitteille joihin liittyy tietoturvariskejä. En voi suositella kenelläkään tällaista myyjää.

Asiakaspalvelu toimi muuten asiallisesti eikä kaupan peruuttamisessa liene ongelmia.


6 / 7 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


X555LB
12.2.2016 13:44
  (IP-lokaatio: Espoo, Finland)
Ettei olisi jotakin rikkinäisiä tehdas takuuhuollettuja laitteita laitettu uudelleen myyntiin.

Ei mikään valmistaja,eikä tukkuporras ala
enään mitään päivityksiä laittamaan laitteisiin,kun pakkaus on sinetöity.

Joku nyt kusettaa asiakasta.
asiakas´entinen
9.12.2016 23:56
  (IP-lokaatio: Rauma, Finland)
Sama homma minulla kun ostin Verkkokaupasta uuden puhelimen sinetti oli murrettu terävällä veitsellä ja laitettu teippi päälle, kotona vasta huomasin.
linda
9.5.2020 19:42
  (IP-lokaatio: Sharjah, United Arab Emirates)
Mieheni ja minä olemme nyt olleet naimisissa noin 10 vuotta. Me olimme onnellisina naimisissa kahden lapsen, pojan ja tytön kanssa. 6 kuukautta sitten aloin huomata hänen outoa käyttäytymistään ja muutama viikko myöhemmin sain selville, että mieheni näki jotain. Hän alkoi tulla kotiin myöhään töistä, tuskin välittämättä minusta tai lapsista. Joskus hän lähtee eikä palaa edes kotiin noin 2–3 päivää. Tein kaiken voitavani korjata ongelman, mutta kaiken tämän turhaan. Olin erittäin innoissani ja tarvitsin apua. Eräänä päivänä Internetissä selatessani löysin sivuston, joka ehdotti, että Dr.Pellar voisi auttaa ratkaisemaan avioliitto-ongelmat, rakentamaan rikkoutuneen suhteen ja vastaavat. Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla sitä. Otin yhteyttä häneen ja hän loi minulle loitsun. Kaksi päivää myöhemmin aviomieheni otti minuun yhteyttä ja pyysi anteeksi tekemiään virheitä ja lupasi koskaan jättää minut uudestaan. Sittemmin kaikki on normalisoitunut. Perheeni ja asumme taas onnellisina yhdessä. Kiitos, Dr.Pellar. Jos tarvitset oikeinkirjoittajan, joka pystyy lausumaan oikeinkirjoituksen, joka todella toimii, suosittelen ottamaan yhteyttä häneen. Hän ei petä sinua. Tämä on hänen sähköpostinsa. Sähköposti: drpellar@gmail.com
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Verkkokauppa.com arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu