Webhotelli.fi arvostelun kommentointi

26.5.2017
Arvaamatonta toimintaa


Pitkä asiakassuhde on ollut koetuksella arvaamattoman toiminnan johdosta. Siinä mielessä olen ollut kärsivällinen ihminen ja taustaa on monelta vuodelta kyseisen yrityksen osalta. Nämä ovat minun kokemuksiani asiasta ja on mahdollista että asiakaskokemus on toisille toisenlainen. Kerron joitakin havaintojani palvelusta:

Sivusto voidaan sulkea käytännössä haittakoodin tai vaikka kuorman takia yksipuolisesti ilman ennakkoilmoitusta. Asiakkaalle ei anneta mahdollisuutta korjata sivustoa ennen yksipuolista sulkemista. Suurimpaan osaan häiriöilmoituksista tai palvelupyynnöistä saa vastauksen, mutta vastausaika voi vaihdella huomattavasti päivästä kahteen viikkoon. Puhelinpalvelun kautta saa paremmin kiinni ja se onkin maksullinen. Kannattaa huomioida että myös odotusaika maksaa ja asia kannattaa olla itselle kirkkaana ennen soittamista esim aiempi tukipyyntönumero esillä, johon puhelun aikana viittaat. Tällöin pääsevät siihen kiinni nopeammin, mistä on kysymys. Palvelussa ei anneta takeita SLA tasoista, sivut voivatkin olla kiinni useamman päivän jopa viikon. Hyvitystä ei kannata odottaa näistä "katkoksista".

Yritys on parantanut siinä mielessä että jonkinlainen aika annetaan varautua PHP päivitykseen etukäteen. Koodarit kyllä tietävät että PHP päivitys ei yleensä mene täysin kivuttomasti läpi, jos ei ole varautunut. Ei vaikka kuinka vakuutellaan että ei tule katkosta jne. Esim funktioita voi poistua käytöstä tai voi muuttua. Siksi kannattaa tarkistaa muutoksen vaikutus php.net sivulta. Toki ilman koodausosaamista tätä on vaikea tarkasti hahmottaa. Käyttäessä esim wordpress julkaisujärjestelmän uusinta versiota näistä päivityksistä on harvoin haittaa. Webhotelli.fi:ssä on nykyään kuitenkin hyvää se, että PHP versiota voi muuttaa asiakas itse Cpanelista. Valittavana oli kirjoitushetkellä 5.5, 5.6 ja 7 versiot. Näistä olen muutaman kerran saanut avun eikä koko sivuston tekeminen ole mennyt uusiksi.

Henkilökohtaisesti arvostan luotettavuutta ja varmuutta palvelujen jatkuvuudelle. En tässä valossa ole voinut suositella yritystä enää pitkään aikaan, näistä parannuksista huolimatta. Parempia vaihtoehtoja on tarjolla ja itselläkin käytössä useammassa paikassa. Ero on ollut huima varsinkin asiakaspalvelun suhteen. On kuitenkin syystä muistaa että palvelu on erittäin edullinen käyttökustannuksiltaan. Eikä "kuningaspalvelua" voi hintaan nähden odottaa.

Kalliimmissa webhotellipalveluissa maksetaan luotettavuudesta. Esimerkiksi on nopea asiakaspalvelu (chat / puhelin / sähköpostituki), tietyt minimi vastausajat (SLA:t), lisäksi heillä on käytössä erilaisia palveluhallinnan viitekehyksiä esim ITIL. Näistä on hyötyä asiakkaalle esimerkiksi ennakoiva häiriönhallinta (häiriöitä pyritään ennakoimaa ja minimoimaan niiden laajuus / ehkäisemään kokonaan niiden syntyminen), jatkuva palvelunparantaminen (opitaan virheistä ja tehdään korjauksia), ennakkoon suunnitellut huoltokatkot ja niistä ilmoittaminen asiakkaalle. Näissä asioissa voisi tämä yritys parantaa.


1 / 1 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.



Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Webhotelli.fi arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu