Verkkokauppa.com arvostelun kommentointi

21.2.2020
Läppärin käyttöikä on yksi vuosi Verkkokaupassa


Kun kannettavan akku alkaa tökkiä ja lakkaa toimimasta kokonaan, pidä kätesi ristissä että se tapahtuu alle vuodessa niin olet autuas ja pääset siunatussa tilassa takuun piiriin. Silloin et kohdanne Verkkokaupassa ongelmia. Mutta auta armias jos akku hajoaa yhden vuoden ja muutaman kuukauden jälkeen. Asiakassuhteesi katkeaa heti ja asiakaspalvelu lakkaa olemasta palvelua. Muutut kiusankappaleeksi joka perää olemattomia oikeuksiaan ja vetoomukset kuluttajansuojalakiin kaikuvat kuuroille korville. Olet aina väärässä kun yrität saada oikeutta tilanteessa jossa laite hajoaa myynti-ilmoituksessa mainitun "takuuajan" ulkopuolella.

Kuluttajariitalautakunta totesi jo aikoinaan (https://www.kuluttajariita.fi/fi/index/kuluttajariitalautakuntaratkaisut
/kulutt ajariitalautakuntaratkaisu/1445331846866.html) että kannettavan akun tulisi kestää vähintään kaksi vuotta mutta Verkkokaupalla on omat tulkintansa asiasta. Puljun omistaja tahkoaa miljoonia voittoa mutta taistelee muutaman kympin korvauksesta kynsin hampain. Akkukin muuttuu huollossa täysin toimivaksi vaikka olet kotona todennut moneen kertaan että se ei pelitä. Kannettavaa voi tietenkin käyttää virtajohdolla mutta silloin se ei enää ole kannettava. Mutta kuten jo sanoin asiakas on aina väärässä jos ei hänellä ole tekniikan maailman testilaitteita ja laboratorion mittaustuloksia joilla absoluuttisesti todistaa että tuotteessa on vika.

Koko tapauksesta jäi niin paskainen maku suuhun että en missään tilanteessa jatka kyseisen kaupan asiakkuutta. Harva asiakas alkaa tapella pienistä korvausasioista ja siihen tämäkin yritys luottaa. Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimiehen mukaan takuun ja virhevastuun eli lakisääteisen takuun erottaminen tuottaa selviä vaikeuksia monille (https://www.hs.fi/talous/art- 2000005790152.html) eikä asia näytä olevan Verkkokaupassakaan sisäistetty. Kysykääpä miltä tahansa myyjältä mitä eroa näillä käsitteillä on niin johan menee sormi suuhun ja asiakasta katsotaan kuin hourupäätä.

Edellinen läppäri kesti aikoinaan kahdeksan vuotta akkuineen. Kun elämä tavaran kanssa toimii ongelmitta on helppo olla hyvä ja kiitollinen asiakas. Ylistyslaulu lurittuu kuin itsestään. Todellinen suhde punnitaan vasta kun tulee vaikeuksia ja ainakaan tässä rasitustestissä kýseinen kauppa ei onnistunut miellyttävällä tavalla. Monet muut tapaukset täällä todistavat samaa. Lukijalle jää oikeus tehdä niistä omat johtopäätöksensä. Suomalainen kuluttaja on kiltti ja alistuvainen ja kiittää kauniisti kun lähtee rikkinäisen tuotteen kanssa kaupasta ja saa ovella vielä potkun perseeseen, jotta exit tapahtuisi nopeammin. Mutta kuten jo totesin kannattaa pitää kädet ristissä ja toivoa että jos värkki hajoaa niin se tapahtuu heti. Muuten saa penätä oikeuksiaan turhaan.

Ostin uuden vara-akun joka maksoi 50€. Se oli Verkkokaupalle liian iso hinta korvattavaksi.


1 / 3 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.



Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Verkkokauppa.com arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu