Gigantti arvostelun kommentointi

30.3.2020
Kauppana ok mutta


Asiakaspalvelu on näin vuonna 2020 aika ala-arvoista. Siinä missä muissa liikkeissä on esimerkiksi sähköposti ja Facebook yksityisviestiyhteydenotto, Gigantilta puuttuu kummatkin. Vaihtoehtona on siis joko nettisivun chat tai kallis puhelu jossa jonotuskin maksaa. Chat olisi muuten loistava mutta se on käytännössä aina tukossa ja vastassa on "Botti" eikä omaa kysymystä voi jättää sen kautta asiakaspalvelijoille jos palvelussa on ruuhkaa.


12 / 12 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Armas Kippo
30.12.2022 15:07
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
On heillä sähköpostiosoite, mutta yrittävät parhaansa mukaan piilotella sitä. Varmaankin joku lakipykälä kuitenkin vaatii sen julkaisemista, niin kyllä se sieltä sivuiltakin löytyy, toki pienellä ja paikasta mitä ei heti tulisi tarkastaneeksi.

Se on: asiakaspalvelu@gigantti.fi

Vastasivat melko nopeasti, toki tyhjänpäiväisyyksiä ja hyödyttömiä tietoja ladellen ja kehottaen jatkossa soittamaan maksulliseen asiakaspalveluun tai käyttämään chat-bottia (kuka hitto niitä haluaa käyttää?).

Eli e-mail on, mutta yhtä tyhjän kanssa sekin on, kuten kaikki muutkin ko firman yhteydenottometodit. Mutta voihan sinne oman tulikivenkatkuisen palautteen lähettää ihan noin terapiamielessä, niin minäkin tein.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Gigantti arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu