Suncomet arvostelun kommentointi

16.12.2013
Kaikki meni


Asiakasta tosiaan syyllistetään nykyisin. Suncometin asiakkaana vuodesta 2009 alkaen. Minulla oli kolme alidomainia, jokaisessa erikseen Joomla 1.5 (viimeisimmillä patcheilla, tosin yli vuoteen ei ole enää ollut tuettu).

Yksi Joomla asennus sattui olemaan testiasennus, jota en edes muistanut. Suncometin mukaan hakkerit olivat pystyneet tyhjentämään kaikki tiedostot domainin juuresta alkaen, mukaanlukien alidomainien hakemistot jollain haavoittuvuuden kautta asennetulla skriptillä. Lokeissa tämä näkyi Joomlan /administrator-hakemiston pommittamisena.

Suncometin support ilmoitti myös sen, että Joomlan läpi olisi lähetetty spämmiä. Kaikki hakemisto-oikeudetkin olivat lähteneet, ei edes Pleskistä saanut File Manageria auki, koska ei ollut oikeutta domainin root-hakemistoon. Tuntuu tosi hurjalta, että Joomlan läpi voi tyhjentää kaikki hakemistot serveriltä alidomaneineen (ei edes tmp-hakemistossa ollut mitään). Backupitkin menivät samalla. Jäi sellainen olo, että voiko Joomlaan pyörittävällä php-prosessilla olla edes sellaisia oikeuksia, että voisi tyhjentää kaiken.

Laskua sentään ei vielä ole tukipyynnöstä tullut, mutta tietoturvan osalta meni kyllä luottamus etenkin Joomlaan ja siihen, ettei minulla ollut tiedossa roskapostin läpilähettämistä.

Aikoinaan Suncometin palvelimet olivat nopeita, sittemmin on ollut hidastelua ja pientä pätkimistä. Supportti on ollut asiallista.

Vaikka kaikki menikin, lopullisesti, niin kaipa tuo hinta/laatusuhde on edelleen kohtuullinen kun muistaa ottaa backupit omalle koneelle.


4 / 4 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Sukuseura Hiltunen ry
8.1.2014 9:36
  (IP-lokaatio: Kuopio, Finland)
No niin. Yritettiin Suncometiin Wordpressiä, mutta se oli järkyttävän hidas. Sivujen latausaika minuutteja. Suncomet siirsi uudelle palvelimelle, sama homma. Wordpress ei vain ole Suncomet-yhteensopiva, eikä ftp-yhteensopiva, joka alkoi myös pätkimään hurjasti.

Eli Wordpressiä ei Suncometiin ainakaan kannata tarjota.
minne muuttais
17.1.2014 15:39
  (IP-lokaatio: Tuntematon kaupunki, Finland)
Tuntuupa siltä ettei julkaisualustalla ole väliä. Oli se sitten ihan vain staattista hötömölö niin silti latausajat ovat nykyään järkyttävän pitkiä.
Jarkko J.
4.4.2014 18:27
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Kuulostaa ihan kuin Int2000 oy toiminnalta... Jota en itse voi kuin suositella _välttämään_! Kävi yhtä huonosti eli kaikki data katosi, mutta silloin itse Int2000 mokasi ei omat asennukset. Uskomaton turistipaja ei voi muuta sanoa...
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Suncomet arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu