Verkkokauppa.com arvostelun kommentointi

22.2.2014
Dead on arrival (DOA)


Tämä on jo ikivanha tapaus, mutta tuli mieleen lukiessani näitä arvosteluja.

Ostin ensimmäisen navigaattorini vuonna 2006 Verkkokauppa.comista. Paketin avattuani ihmettelin miksi navigaattori palasi koko ajan bluetooth-kytkentävalikkoon vaikka yritti kuinka kosketusnäyttöä näppäillä. Käytännössä laite oli siis käyttökelvoton.

Soittelin asiakaspalveluun ja kertoivat, että laitteeseen liittyy dead on arrival -ehto, joka käytännössä tarkoittaa, että rikkinäinen laite menee suoraan huoltoon vaikka olisi juuri paketista otettu. Eli toimivaa laitetta ei saa tilalle vaan laite olisi huollossa 4-6 viikkoa. Sanoin, etten tätä hyväksy, koska navigaattori oli ostettu juuri kesälomareissuja varten ja käytännössä minulla ei siis olisi navigaattoria tänä aikana. Edustaja kivenkovaan väitti, ettei muuta keinoa ole kuin huoltaa laite. Kiroilin itsekseni ja lopetin puhelun.

Seuraavana päivänä päätin kuitenkin soittaa uudelleen ja mainitsin, ettei minulle kerrottu edellä mainitusta DOA-säännöstä (eli toimivaa laitetta ei saa juuri paketista otetun rikkinäisen tilalle) ostosta tehdessäni ja uhkailin kuluttaja-asiamiehellä. Pyysin sitten jotain huollosta vastaavaa henkilöä puhelimeen ja hän viimein suostui vaihtamaan laitteen toimivaan "jos kaikki lippulaput ovat tallella ja paketti on myyntikelpoinen". Tätä ei kerrottu erityisen miellyttävällä sävyllä. No vein laitteen huollon tiskille ja sain toimivan tilalle. Pyysin nähdä myös ko. huollon esimiehen livenä ja tiskin takana ollut jätkä sanoi hakevansa. Odottelin muutaman minuutin ja kuulemma esimies oli juuri ehtinyt lähteä kotiin. Vähän nauratti, ei varmaan kehdannut tulla moikkaamaan.

Varmaan liike oli oikeassa DOA-säännön suhteen, mutta kohtuullista ja hyvää asiakaspalvelua se ei ole. Ihme kyllä korjasivat tilanteen pienen hampaiden kiristelyn jälkeen. Tämä sääntöä pätee usein matkapuhelimissa, navigaattoreissa jne. Eli jos ei halua toimittaa paketista otettua rikkinäistä laitetta huoltoon viikkokausiksi niin kannattaa ehkä ostosta tehdessä kysyä Dead On Arrival -säännöstä etukäteen. Luultavasti vaikka olisin testannut laitetta jo vk:n tiskillä maksamisen jälkeen ennen kotiin viemistä, en olisi silti saanut toimivaa kappaletta tilalle.

Olen kuitenkin tämän jälkeen käyttänyt vk.comin palveluja suht aktiivisesti ja olen ollut tyytyväinen. Ehkäpä siksi, että ostamani laitteet ovat olleet ehjiä ja en ole joutunut käyttämään takuu- tai huoltopalveluja.


5 / 6 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.



Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Verkkokauppa.com arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu