17 § Verkkoviestin tunnistamistietojen luovuttaminen

Ota yhteyttä Puskaradion ylläpitoon

Luethan ensin usein kysytyt kysymykset alla.

Lue käyttöehdot

Usein kysytyt kysymykset (UKK)


Arvostelijoille

Miksi arvosteluni poistettiin?

Arvostelusi poistettiin jos se oli ristiriidassa arvosteluohjeiden kanssa. Useinmiten syy johtuu perusteluiden puutteesta. "Kakka palvelu" ei ole kunnollinen arvostelu. Arvostelussa pitää tulla ilmi miksi jokin asia on hyvä tai huono. Arvostelun kohteeksi oleva yritys on myös voinut vaatia arvostelun poistoa pätevillä perusteluilla. Yli 3 vuotta vanhat arvostelut poistuu automaattisesti. Tutustu myös käyttöehtoihin.

Mihin tarvitsette sähköpostiani kun lisään arvostelun?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä sitä anneta eteenpäin kenellekkään ilman suostumustasi. Puskaradion ylläpito voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse arvosteluusi liittyen esimerkiksi antamalla apua ongelmatilanteessa tai kertomalla, että yritys jota arvostelit haluaisi olla sinuun yhteydessä ratkoakseen mahdollisen ongelman. Ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi voit myös jälkeenpäin pyytää arvostelusi poistettavan tai muokattavan lähettämällä pyynnön samaisesta sähköpostiosoitteesta. Näin tiedämme että juuri sinä olet arvostelun tekijä.

Miksi arvostelijan oman nimen ja paikkakunnan jälkeen on lisätty IP-lokaatio?

IP-lokaatio näyttää missä maassa ja/tai minkä suuren kaupungin lähellä arvostelu on tehty. Jos arvostelija väittää olevansa suomessa mutta IP-numero viittaa ulkomaille, niin kyseinen arvostelija on luultavasti käyttänyt IP-välityspalvelinta salatakseen oman IP-numeronsa. Yhden IP-numeron kautta on mahdollista tehdä vain yhden arvostelun per arvostelukohde.

IP-osoite kertoo jokaisen Internetiin kytketyn tietokoneen/laitteen oman numerosarjan. Lisätietoja IP-osoitteista löytyy Wikipediasta. Arvostelijan IP-numeroa ei luovuteta ilman viranomaisten päätöstä. Katso Laki sananvapauden käyttämisestä: 17 § Verkkoviestin tunnistamistietojen luovuttaminen

Miten poistan/muokkaan tekemääni arvostelua?

Lähetä sähköpostitse poisto- tai muokkauspyyntö puskaradion ylläpidolle osoitteeseen samasta sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitit laatiessasi arvostelua.


Arvostelun kohteena oleville

Miten saan tuotteelleni/yritykselleni käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia?

Ensin arvostelukohde pitää lisätä Puskaradioon ja se pitää tulla hyväksytyksi ylläpidolta. Tämän jälkeen voit lisätä www-sivullesi arvostelunapin. Voit myös hyödyntää sosiaalista mediaa, esim. Facebookia: luo tuotteelle/palvelulle Facebook-sivu ja lisää statukseen kehoitus tyyliin "Arvostele meidän Puskaradiossa" ja liitä mukaan linkki Puskaradioon tuotteesi/palvelusi arvostelusivulle.

Miten voin saada ilmoituksen kun yritykseni tai palveluni on saanut arvosteluita?

Puskaradion kautta ei lähde ilmoitusta, mutta on olemassa ulkopuolisia palveluita, jotka ilmoittavat kun tietylle sivulle on tullut muutoksia ja ilmoittavat tästä muutoksesta sähköpostitse. Katso esim. followthatpage.com tai visualping.io. 14 muuta palvelua.

Miksi ehdottamaani arvostelukohdetta ei hyväksytty?

Puskaradion ylläpito pidättää oikeuden valita mitkä palvelut tai tuotteet lisätään arvosteltavaksi. Puskaradiossa listataan pääsääntöisesti kuluttajille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Puskaradiossa ei listata teknisiä laitteita eikä ravintoloita tai muita vastaavia tuotteita ja palveluja, joihin löytyy niihin erikoistuneita arvostelusivuja. Kokeile arvosteluhakua löytääksesi arvosteluja, joita ei Puskaradiosta löydy.

Haluan, että poistatte tuotteeseeni tai palveluuni kohdistetun arvostelun.

Huomaa, että pelkkä negatiivisen kritiikin vaimentamisen halu ei ole riittävä perustelu arvostelun poistamiseen. Elinkeinoelämässä mukana olevien toimijoiden on oltava valmiita sietämään toimintaansa kohdistuvaa asiallista kritiikkiä. Yli 3 vuotta vanhat arvostelut poistuu automaattisesti.

Voit raportoida asiattomasta arvosteluta klikkaamalla "Raportoi asiaton arvostelu"-linkkiä kyseisen arvostelutekstin alapuolella.

Haluan lisätä vastineen/vastauksen yritykseeni kohdistettuun arvosteluun.

Mikäli haluat lisätä kommenttia näkyvämmän vastineen/vastauksen arvosteluun, niin voit laatia sen klikkaamalla "Laadi vastine yrityksenä"-linkkiä kyseisen arvostelutekstin alapuolella. Lisäämme tekstisi jälkeenpäin arvostelutekstin alapuolelle.


Yleistä

Mikä Puskaradio on?

Puskaradiossa voit arvostella ja lukea muiden tekemiä arvosteluja erilaisista palveluista ja tuotteista. Tarkoituksenamme on auttaa kuluttajia löytämään mahdollisimman helposti ja nopeasti parhaimmat tuotteet ja palveluiden tarjoajat. Puskaradio on ollut toiminnassa vuoden 2006 tammikuusta alkaen. Kuten päältä näkyy, niin palvelu rahoitetaan mainoksien avulla.

Puskaradio.net ei liity Facebookissa oleviin puskaradioryhmiin, joissa kysellään ja jaetaan tietoa kotiseudun asioista. Puskaradiolla on oma Facebook-sivu, jossa toki voi kysellä mitä vain.

Haluan mainostaa puskaradiossa. Miten ja millä hinnalla?

Puskaradion kautta tavoitat tavallisia kuluttajia, jotka etsivät parhaita palveluita ja tuotteita.
Katso ohjeet ja hinnat.