Anttila.com arvostelun kommentointi

30.3.2016
aiheeton maksukehoitus


Olen tilannut iät ja ajat netanttilasta ja maksanut suurimmat ostokseni osamaksulla. Homma on tähän asti pelittänyt. Kunnes pari viikkoa sitten postista tupsahti maksuhuomautus. Olin laskun mukaan maksanut liian vähän. Olin maksanut jo useamman erän onnistuneesti mutta yhtäkkiä mukamas liian vähän. Soitin ja tiedustelin asiaa laskutuksesta. Lupasi palata asiaan seuraavana päivänä. Ei ole vieläkään palannut vaikka aikaa on kulunut melkein kaksi viikkoa. Olen kirjoittanut useamman säkhöpostin heille ja tiedustellut asiaa. Kukaan ei vastaa. Laitoin jopa chat-viestin verkkokauppaan. He olivat yhteydessä laskutukseen ja lupasivat taas olla yhteydessä pikapuolin. Eivät olleet. En halunnut soittaa uudestaan heidän maksulliseen numeroon ja tehdä itselleni ylimääräistä laskua lisää. Eräpäiväkin meni jo. Maksoin kun en halua maksuhäiriömerkintää. En tilaa ikinä enää kyseisestä puljusta mitään ja suosittelen samaa muillekin


5 / 5 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


anonyymi
8.4.2016 12:33
  (IP-lokaatio: Joensuu, Finland)
Minä sain myös aiheettoman maksukehoituksen. Laitoin sähköpostia laskutukseen, mutta vastausta ei kuulunut. Maksoin laskun, sillä en halunnut että lasku menee perintään,vaikka tiesinkin että lasku on aiheeton. Vajaa kaksi viikkoa viestini laittamisen jälkeen sain vastauksen että jokin mystinen järjestelmävirhe oli jättänyt ylimääräisiä luottokustannuksia laskuuni. Ihmetyttää koko touhu, sillä en ole luotolla/osamaksulla mitään maksanut vaan maksoin kyseisen tuotteen kokonaisuuudessaan ja hassuinta tässä on että kyse oli lokakuussa tehdystä tilauksesta ja nyt maaliskuussa tuli tuo maksukehoitus. Minua pyydettiin laittamaan kopio maksustani, jotta he löytävät suoritukseni. Laitoin heille jo yli viikko sitten viimeisimmän sähköpostini, mutten ole saanut mitään viestiä eikä rahojani ole palautettu tilille. Missään muussa yrityksessä, jonka kanssa olen itse asioinut ei asiakaspalvelun taso ole tätä luokkaa. Loppui kyllä asiointi kyseisin yrityksen kanssa tähän.
Jorkka
6.5.2016 13:43
  (IP-lokaatio: Inkeroinen, Finland)
Hei ! Minulle taas tuli perintälasku jossa pitäisi maksaa osamaksukorkoja , mutta kun en ole ostanut mitään osamaksulla niin miten minä maksaisin korkoja sellaisesta.Olen ostanut vain ja ainoastaan käteisellä ( siis kertamaksulla kaikki).
Kun valitin sain vastauksen e-mailiin että asia on korjattu ja ei aiheuta toimenpiteitä.
Mutta taas tuli jo kolmas lasku.
Nyt alkaa olla mitta täynnä , pitänee palkata juristi asiaa hoitamaan.
Ano Nyymi
30.5.2016 13:59
  (IP-lokaatio: Tampere, Finland)
Mielenkiintoista, samanlaisia kokemuksia kuin minulla. Laskuni olen aina hoitanut, ja silti nyt pamahti jostain muutaman euron muka avoimesta summasta muistutus. 2015 syksylle ajoittuu tämäkin, ja mielenkiintoista on että muistutus tuli yli puoli vuotta oletetun erääntymisen jälkeen. Sähköisiin yhteydenottoihin ei ole vastattu, eli seuraavaksi on tartuttava puhelimeen.
Ex asiakas
21.7.2016 11:53
  (IP-lokaatio: Tuntematon kaupunki, Finland)
Minulta myös yritettiin periä laskulla ostamani tuote kahteen kertaan. Laitoin sähköpostia Avardalle, olin myös yhteydessä Anttilan laskutukseen. Olen ostanut aina laskulle ja myös aina hoitanut maksuni ajallaan. Saa nähdä onko asiani mennyt perille vai tuleeko taas aiheeton lasku.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Anttila.com arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu